Monday 8 July 2013

Cara untuk Membuat Topping Kek Coklat :)

Hari ini Bella nak kongsikan cara untuk membuat topping kek coklat. Hari tu Bella dah penah sharekan resepi untuk buat kek coklat kan. Senang je nak buat topping yang meleleh tu. Sedap je. Baru je tadi try buat, ilham daripada internet la jugak. Senang je sekarang ni, semuanya di hujung jari. Jadi, tak ada alasan tak tahu memasak. Just try je, mesti boleh punya. InsyaAllah. Ok, jom tengok bahan-bahan dan cara untuk membuatnya.

Bahan-bahannya ialah:
# Setengah cawan serbuk koko
# Setengah cawan susu pekat
# 2-3 sudu besar minyak masak
# Air panas / suam secukupnya

Cara-caranya ialah:
# Kacau semua bahan atas api kecil. Kacau hingga sebati dan siap ! Simple kan.

Setelah siap, ratakan topping di atas kek dan hiaskan mengikut kreativiti anda. Selamat mencuba. :)








*Terima kasih sekali lagi sebab sudi baca. Harap korang happy selalu. XOXO :)

12 comments:

  1. Replies
    1. Tq so much..
      Terima kasih jugak sbb sudi singgah dan baca blog ni.
      Sorry baru perasan ada komen. :)

      Delete
  2. Coklat tu akn cair smpai bile ?? Kalaw masuk petj sjuk dia akn beku ke ?? Plz answer me quicklyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coklat tu still cair lg even letak dlm peti sejuk. Takde la beku 100%. Still meleleh lagi. Lbh kurang 2,3 hari jgk la cairnya tu. :)

      Delete
  3. Replies
    1. Ya, kukus je kek ni. Simple sgt. Selamat mencuba. :)

      Delete
  4. Terima kaseh yea bg resepi niy.. cm sedap ja.....=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Try lah. Simple dan sedap. :))

      Delete
  5. Replies
    1. Thanks. Tq so much jugak sbb sudi singgah ke blog ni. :)

      Delete